Uleiul de palmier, “nu are gust si nici miros …nu face fum, nu stropeste, nu face spuma”

April 9, 2009 Garnituri, Produse recomandate

Am incercat acest ulei si mi-a facut o parere foarte buna. Prima oara,  l-am folosit la cartofi prajiti dupa care l-am intrebat pe sotiorul meu ce parere are: “miroase a McDonalds”.

Nu se arde, la fiecare refolosire trebuie doar strecurat printr-o sita mica si gata.. am pus o poza cu eticheta si puteti sa cititi mai mult acolo.

Ulei de palmier

Ulei de palmier

Tips & tricks pentru cartofi prajiti reusiti:

  • cei mai buni cartofi mi-au iesit cu uleiul din imagini … asta e cel mai nou trick pe care l-am descoperit : )
  • uleiul trebuie neaparat sa fie incins. Daca puneti cartofii prea repede intra ulei in ei, daca ii puneti in ulei incins se formeaza imediat o crusta si nu mai absorb ulei
  • cartofii sa fie la temperatura camerei (lasati-i cu o seara inainte in bucatarie). Daca sunt reci racesc uleiul prea tare si nu o sa-i mai aveti crocanti
  • nu puneti prea multi deodata, ci putini ca temperatura sa fie sub control
  • taiati-i uniform ca sa aiba aceeasi durata de prajire
  • prajiti pe foc mare

Ulei de palmier

Ulei de palmier

Comments (13)

 

  1. diamondNo Gravatar says:

    am folosit si eu uleiul asta, il stiu de multi ani! pe mine ma necajea ca la rece se intarea imediat si tb sa astept pana il incalzeam ca sa curga :D

  2. AriNo Gravatar says:

    diamond, in legatura cu asta iti scriu ce nu am prins in poza, de pe eticheta lor:

    “La fel ca si uleiul de masline, uleiul Olina contine acizi grasi nesaturati, sanatosi pentru organismul uman, dar care au tendinta sa se solidifice la temperaturi sub 18 gr C, uleiul devenind alb-mat. Aceasta modificare nu are nici o influenta asupra calitatilor sale, putand fi adus in stare lichida si la culoarea galben-auriu printr-o usoara incalzire sub un jet de apa fierbinte.”

    Eu am procedat asa cum zic ei si a devenit lichid uleiul. Asa patim si cu uleiul de masline, dar totusi il preferam pentru ca sunt mult mai sanatoase preparatelor noastre ..nu? :)

    In cazul asta e mai sanatos si calitatea mai buna … si nu miroase a prajit casa, nu face fum ..

    Spor la gatit! :razz:

  3. InaNo Gravatar says:

    Super sfaturi! Am sa-mi iau si eu! :* Pupici!

  4. AriNo Gravatar says:

    Ina gasesti in Selgros, cu 25 de lei:)

  5. izziNo Gravatar says:

    Buna
    Si eu folosesc uleiul de palmier, sunt f. multumita, iar pentru a evita incalzirea bidonului cu ulei de fiecare data cand gatesc, el il incalzesc in apa calda prima data cand il cumpar si il golesc intr-un borcan mare de 2,5 litri si apoi chiar daca se solidifica scot cu o lingura cat am nevoie. E mai usor si economisesc timp.
    :razz:

  6. AriNo Gravatar says:

    Izzi asa am facut si eu pana la urma, doar ca tin intr-un borcan de 500 pe care il umplu cand se goleste :) ..intr-adevar e mult mai comod astfel

  7. MARIANo Gravatar says:

    BUNA
    IMI RECOMANDASE SI MIE O PRIETENA ACEST ULEI DAR NU L=AM INCERCAT ASTAZI VREAU SA-CUMPARA SI SA-L INCERCCU TOATE CA AM PUTINA RETINERE.

  8. [...] tigaie cu ulei de palmier incins bine, prajiti carnea cate 5 minute pe ambele [...]

  9. [...] lapte (normal, mai gras adica) 2 linguri rase de pasta Tom Kha (eu am cumparat-o de la Mega Image) ulei de palmier orez fiert, obtinut din 125 g orez [...]

  10. PetruNo Gravatar says:

    L-am incercat eu de la site-ul din link (e al unor prieteni, scuze de reclama, scoate link-ul daca te deranjeaza).
    E fain pentru prajeli, chiar daca la mine in casa nevasta-mea a interzis aproape in totalitate acest gen de mancaruri. Singura chestie neplacuta este ca se solidifica la frig si e groaznic de greu de scos din bidonul lui. Asta daca n-ai rabdare sa-l incalzesti cumva cu totul.

  11. AriNo Gravatar says:

    Petru nu ma deranjeaza linkul.. si noi prajim f rar si de asta vreau un ulei bun la prajit :) . Asta de palmier doar la prajeli grele folosesc ca gogosile sau cartofii pai, in rest la snitele/legume folosesc de masline..

    Ca sa iti fie mai usor cand cumperi un bidon, varsa uleiul intr-un borcan mare cu gura mare ca sa poti scoate cu o lingura mare dupa aceea :)

  12. PetruNo Gravatar says:

    Ei da, asa mi-am propus sa fac data viitoare ;-)

Leave a Reply