Cum se foloseste gelatina pentru creme

May 28, 2009 Tehnici

La creme eu folosesc gelatina aceasta de la Dr Oetker.

Gelatina

Se pune intr-un vas continutul plicului si se toarna 50 ml de apa (daca aveti nevoie de ea pentru a o turna peste fructe/tort atunci puneti cata apa/suc scrie pe plic). Se lasa pana se “umfla” gelatina (absoarbe apa) dupa care se dizolva.

cum se dizolva gelatina

Se poate dizolva:

  • pe bain marie
  • deasupra focului la distanta de 10 cm.

Daca gelatina se infierbanta se strica, tineti la cald doar cat sa se dizolve. Lasati jumatate de minut sa se raceasca si o adaugati la crema calda sau rece amestecand energic.

Daca folositi gelatina pentru a acoperi o prajitura sau fructe lasati 1-2 minute sa se raceasca si apoi turnati de la mijloc spre margini sau, in cazul fructelor, folositi o pensula.

Comments (9)

 

  1. [...] cucina.jugariu.ro « Cum se foloseste gelatina pentru creme [...]

  2. [...] o inmuiati dupa instructiunile de aici si o adaugati la dulceata amestecata cu sucul de afine/apa. Lasati sa se intareasca cat sa nu curga [...]

  3. [...] un plic de gelatina dizolvata dupa metoda de aici [...]

  4. [...] folosesc 1/2 din frisca si prefer sa adaug 1/2 plic de gelatina folosit dupa instructiunile de aici. Asta ca sa nu se simta prea tare gustul de frisca si sa se intareasca destul crema. Daca folositi [...]

  5. [...] crema este calda, se adauga gelatina dupa instructiunile de aici, iar cand se raceste de tot se adauga frisca [...]

  6. [...] Cand crema este calda se adauga gelatina dizolvata si se lasa sa se raceasca complet. Puteti vedea cum se topeste gelatina pe cucina.jugariu.ro. [...]

  7. [...] Bananele se piseaza cu furculita si se adauga, amestecand usor, la bezeaua italiana. Daca considerati ca este nevoie, puteti adauga si 1/2 plic de gelatina pentru creme. [...]

  8. [...] pregateste un plic de gelatina dupa indicatiile de aici. Gelatina se adauga la crema calda (nu fierbinte sau [...]

Leave a Reply