Ciuperci Champignon la gratar si Sos de ciuperci cu smantana

August 14, 2009 Ciuperci, Legume la gratar, Sosuri

Ingrediente:

  • 1/2 kg ciuperci Champion
  • 150 gr unt
  • 1 ceapa medie taiata marunt
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1-2 linguri de zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • marar pentru sos

Untul se topeste intr-o craticioara si se lasa deoparte la racit. Usturoiul zdrobit, ceapa taiata marunt, sucul de lamaie si condimentele se adauga la untul topit.

Ciupercile se spala si se indeparteaza coditele care se pun deoparte. Treceti palariile ciupercilor prin compozitia de unt si asezati-le pe gratarul incins.

Ciuperci Champion la gratar

Se frig pe o parte si se mai ung o data cu compozitia de unt folosind o pensula, dupa care se intorc.

Ciuperci Champion la gratar

Ciuperci Champion la gratar

Pentru sos taiati cuburi coditele nefolosite de la ciuperci.

Incingeti intr-o tigaie amestecul de unt ramas, la care adaugati coditele taiate cuburi.

Sos de ciuperci cu smantana

Fierbeti in apa lasata de ciuperci pana sunt gata. Adaugati apa daca este necesar si condimentati cu sare si piper.

Cand ciupercile sunt gata adaugati 70-100 gr smantana amestecata cu 1-2 linguri de faina.  Presarati marar tocat fin si lasati sa fiarba 1/2 minut sau pana se ingroasa sosul.

Sos de ciuperci cu smantana

Comments (3)

 

  1. [...] timp cu ciupercile ramase faceti un sos dupa reteta de aici la care la urma adaugati o punga de 450 gr de mixt de legume cu conopoida, morcovi si [...]

  2. [...] Aceasta reteta intareste adevarul ca a gati la punga, nu inseamna sa sacrifici aspectul rumen si crocant al fripturii. Am servit cu piure de cartofi si sos de ciuperci cu smantana dupa reteta de aici. [...]

  3. [...] o portie de ciuperci la gratar dupa reteta de aici [...]

Leave a Reply